Hírek

BMP megvalósítása

Négy felsőoktatási intézmény működik együtt a Bejárható Magyarország Program megvalósításáért

Együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá az EDUTUS Főiskola, az Eszterházy Károly Főiskola, a Nyugat – magyarországi Egyetem, és a Testnevelési Egyetem vezetői a Bejárható Magyarország Program megvalósítása, különös tekintettel az oktatásba való szélesebb körű integráció elősegítésére.

...

A négy felsőoktatási intézmény már hónapokkal korábban megkezdte a közös munkát, ugyanis nemrégiben zárult az együttműködés alapkövének számító TÁMOP – 3.1.15 Köznevelési Reformok Operatív megvalósítása nevű projekt.  Az általános iskola 5 – 8. évfolyam oktatására kidolgozott elméleti és gyakorlati tananyagok, tematikák, valamint pedagógus továbbképzési anyagok a jármódi szakszövetségekkel közösen valósultak meg. A projekt eredményes zárásakor egyértelműen megfogalmazódott minden érintett félben a javaslat a közös munka folytatására.

A közeljövőben cél a Bejárható Magyarország Program további általános és- középiskolai évfolyamokra, valamint a pedagógus képzésre, illetve szakirányú továbbképzésre való kiterjesztése. Ennek megvalósítása érdekében határoztak úgy az Edutus Főiskola, az Eszterházy Károly Főiskola, a Nyugat – magyarországi Egyetem, és a Testnevelési Egyetem vezetői, hogy együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá megalapozva ezzel a jövőbeni sikeres közös munkát. Az Edutus Főiskolát, és az intézmény keretein belül működő Bejárható Magyarország Program Szakmai Műhelyt Dr. Jandala Csilla Rektor asszony képviselte a Sopronban megtartott ünnepélyes aláírási ceremónián.