Hírek

21. nemzetközi hét az Edutus Főiskolán

2016. április 10-15 között zajlott főiskolánk 21. nemzetközi hete, aminek a Falk Miksa utcai reprezentatív épületünk adott otthont. 75 külföldi (belga, francia, holland, szlovák, szlovén, török) és 51 magyar hallgató vett részt a nemzetközi héten, akik összesen hét kurzus közül választhattak olyan témakörökből, mint a szállodafejlesztés, interkulturális marketing, trendek és kihívások a marketing területén, webdesign, új kihívások a turizmusban, pénzügy vagy a vállalkozói kreativitás. ...

Az első este a már hagyománnyá vált esti fogadással kezdődött, amit főiskolánk rektora, Dr. Jandala Csilla és Bognárné Pongrácz Márta, a nemzetközi hét szervezője nyitott meg.

Az oktatáson kívül több programon is részt vehettek a hallgatók és oktatók: hétfő délután budapesti városnézésen, kedden csapatépítő tréningen a Szentendrei-szigeten (ahol sor került a nemzetközi hét vőlegényének és mennyasszonyának összeadására is), szentendrei városnézésen, szerda este romkocsmatúrán, csütörtök délután pedig a Széchenyi fürdőbe mentek.

Csütörtök este a nemzetközi hét oktatóival tartottunk egy közös vacsorát, ahol megköszöntük az elmúlt egy hét munkáját és azt, hogy évről-évre egyre több hallgatót hoznak erre a rendezvényre.

Pénteken a kurzus hallgatói csoportos prezentációk készítésével bizonyították, hogy milyen ismereteket sikerült elsajátítaniuk az elmúlt egy hét során, amiből kiderült, hogy jól tudták hasznosítani azt a tudást, amit megszereztek ebben a pár napban.

Az egész hét folyamán a másod-, és harmadéves Turizmus-vendéglátás szakos hallgatók, valamint Erdélyből érkezett Erasmus hallgatók segítettek az események lebonyolításában. 

Bízunk benne, hogy jövőre is legalább ilyen jó hangulatú, tudásban és programokban gazdag nemzetközi hetet szervezünk.